Komprimering av migreringsfiler (.zip)

Maksimal filstørrelse for opplasting via nettleseren er 150 MB. Filene som skal migreres til DAM kan i noen tilfeller bli større enn dette. For å unngå å splitte filene unødig kan disse isteden komprimeres. Fordelen med dette er at det vil gå betydelig raskere å laste opp.

 1. Marker alle filene som skal komprimeres. Viktig at man ikke komprimerer filer for flere aktører i samme fil. Det betyr at om du skal laste opp filer for nett, regulert kraftleverandør og kraftleverandør må disse komprimeres i 3 separate filer. Det er med andre ord mulig å komprimere alle forskjellige filene for en aktør i en zip-fil, men det er ikke mulig å blande aktører.
  Markerfiler
 2. Høyreklikk på filene som skal komprimeres og velg “Send til → Komprimert (zippet) mappe”. Om du ikke har dette valget på din maskin er det mulig å benytte andre programmer til komprimering, så lenge det støtter å komprimere til zip. Et eksempel på en slik applikasjon er 7-zip.
  Sendtil
 3. Du får da en ny fil som heter nesten det samme som de andre filene.
  Zipfil
 4. Rediger filnavnet så det ender med “dato_001.zip” (eller bare “dato_001” om ikke kjente filendinger vises), og ikke “dato-CUS_001.zip” (eller CO/MP/MV). Eksempel på filnavn vises i bildet under.
  Zipfilriktignavn
 5. Last opp filen til DAM på vanlig måte.